English
 

Accueil

Plan du site

Qui Nous Sommes

Répertoire des membres

Qu’est-ce que l’économie sociale (ÉS)?

Thèmes qui se rapportent à l’économie sociale

Recherche

Les évènements de Projet ÉS

Étudiants

Bulletins

Contactez-nous

 

 

 
Projet ÉSD


Sous-centre 3 - Mobilisation - Sécurité alimentaire et DÉC

 

Coordonnatrice:

Dr. Patty Williams

Mount Saint Vincent University

Courriel:  patty.williams@msvu.ca

 

Une partie du contenu de cette page s’affiche en anglais car la traduction française n’est pas encore prête. Le texte français sera affiché dès qu’il sera prêt. Nous vous prions de nous excuser pour cette situation peu satisfaisante mais nous sommes obligés de procéder ainsi pour éviter les difficultés techniques qui existent lorsque les utilisateurs passent du site anglais au site français de notre site web alors que nous sommes en train de créer et d’afficher de nouveaux documents. N’hésitez pas à nous contacter si vous avez besoin d’aide.

Il y a actuellement 6 projets approuvés par le sous-centre 3

Ce qui suit est une liste de titres de projets et une description condensée de chacun d’entre eux. Pour de plus amples renseignements sur les projets particuliers du sous-centre 3 (y compris les noms des personnes responsables et les résultats des projets présentés avec des liens hypertexte), veuillez consulter la feuille d’information imprimable en cliquant sur les mots « document complet » (pdf) qui suivent le titre du projet.

 

Project 3.1 Food Box Program: Current and Potential Contributions to the Social Economy

This project is evaluating the KAP Food Box program’s contributions and potential contributions to the social economy including benefits and challenges from the perspective of other vulnerable groups that might benefit from access... document complet

 

Project 3.2 Community Forum on Food Security and the Social Economy

The purpose of the forum was to bring together local politicians, farmers, representatives from local organizations, researchers, students, public health staff and community members already involved or with an interest in becoming involved in community food security and food systems in the Annapolis, Kings and Hants Counties... document complet

 

Project 3.3 Mobilization around Food Security within the Canadian Social Economy Research Partnerships: A National Scan

The purpose of the national scan of food security research within the Canadian Social Economy Research Partnerships (CSERP) was to fuel discussions within the SES/ÉSD Network and SN3 around potential collaborations and future research... document complet

 

Project 3.4 Identification of Barriers and Tools to Support Community Mobilization and Action on Sustainable Food Purchasing Decisions

Consumers are increasingly interested in using their values and ethical principles in making food purchasing decisions, wanting to know where and under what conditions their food is produced... document complet

Project 3.5 Making Healthy, Local Food Possible: Rural Community Solutions This project aimed to address individual, household and community food insecurity by increasing the amount of fresh produce available to families... document complet  

Project 3.6 Forum on Community Food Security and the Social Economy
This forum brought together research partners, community members and those involved SN3 research and other initiatives related to food security and the social economy...document complet